Wie we zijn Milou Studio
Als een vrouw zichzelf durft te zijn, haar stijl laat zien en zich comfortabel voelt…
Maakt ze een onvergetelijke indruk

Wie we zijn

De oprichtster van Milou Studio, Laura Slot, is van oorsprong Belgische en groeide op in Gent, waar juwelen en kleding een centrale rol spelen in iedere vrouw’s leven.
Het afstemmen van juwelen en kleding is iets wat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De grootmoeder van Laura Slot was hoofddocente aan de belgische school voor snit, naad en huishoudkunde waar haute couture en fijne lingerie de hoofdtoon waren. Ze was een expert in alles wat met kant, fijne stoffen en versieringen te maken had. Zij leerde jonge vrouwen om er altijd “impeccable” en verzorgd uit te zien, zoals wij Nederlanders ook de Belgische vrouwen zouden omschrijven. Ze had een feilloos oog in het herkennen van een goede snit en een grote onweerstaanbare liefde voor edelstenen, die ze collectioneerde en omvormde met edelsmeden tot de meest mooie juwelen die er tot op de dag van vandaag nog modern en exclusief uitzien. Deze kennis gaf ze door aan de moeder van de oprichtster van Milou Studio, die op haar beurt ook de laatste verfijningen in de mode combineert met zelf ontworpen juwelen die ze samen ontwerpt met een trouwe Gentse edelsmid (verbonden aan de Antwerpse hogeschool). “Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe ik met mijn moeder en grootmoeder aan tafel zat te kijken hoe ze een opaal en een aantal diamanten zou gaan combineren in 1 ring. Ik kon er me niets bij voorstellen, echter toen het resultaat daar was, kon ik mijn ogen er niet meer vanaf houden en wist ik dat ik ooit ook zoiets wilde gaan doen” aldus Laura Slot.

Missie: Belgisch-Nederlandse klasse sieraden

Het creëren van iets kwalitatief mooi en tijdloos, wat toegankelijk is voor elke Nederlandse vrouw die naast een drukke moederrol ook haar carrière belangrijk vindt en er altijd op en top wil uit zien, dat is wat ons drijft in het maken van de juwelen van Milou Studio.

Visie van Milou Studio & Laura Slot

Daarom focussen we ons op het creëren van juwelen die je elke dag op een andere manier aan kan door simpelweg onderdelen te veranderen van kleur en vorm zonder dat je een geheel nieuw juweel dient te kopen.
Zo kan je elke dag je outfit van top tot teen op elkaar afstemmen, er tip-top uitzien en genieten van je rol als carrièrevrouw,  moeder en er toch classy en geraffineerd uitzien.

Milou groeit snel

Vandaag de dag is Milou zowel online als in fysieke winkels te vinden. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat we ondertussen al meer dan honderden vrouwen hebben kunnen helpen met het vinden van die oorbellen of halsketting die haar laat sprankelen en laat genieten van wie ze is. Iedere dag en ieder moment!

Bij Milou zijn we pas tevreden als jij echt het gevoel hebt dat je iets hebt gekocht wat jouw mooiste punten accentueert op de juiste manier.

Wie we zijn Milou Studio

Foto van Milan & Laura genomen in 2016 vlak na de oprichting van Milou Studio

wie we zijn Milou Studio

Foto van de moeder van Laura Slot, tijdens 1 van de vele werk-overlegjes in Amsterdam over nieuwe collecties en designs. Altijd in combinatie met een glaasje Champagne om de creativiteit goed op gang te brengen 😉

Milou studio familie

Foto genomen in 1985 tijdens 1 van de familievakanties in Zuid-Frankrijk. Oprichter Laura Slot zit aan tafel met haar grootvader en grotere broer Wim Slot

Milou Studio achtergrond

Foto genomen tijdens diezelfde vakantie in Zuid-Frankrijk waar Oma een keurig oogje in het zeil hield aan het zwembad.

Luxe materialen & high-end ontwerpen met ene Belgisch-Nederlandse klasse

“Milou vult het gat tussen eenmalige fashion jewelry en dure high-end juwelen die zo kostbaar zijn dat slechts enkelen ze zich kunnen veroorloven” Laura Slot

De kracht van het merk ligt in het aanbieden van high-end ontwerpen en luxe materialen met betaalbare prijzen,
gecombineerd met een scala aan mooie vernieuwende vormen en modellen met een elegante uitstraling.
Met onze uitgesproken stijl en herkenbare looks creëert Milou Jewelry een onnavolgbaar juwelen merk.

Mix & Match

We hebben prachtige basisstukken: Gouden, roodgoud vergulde zilveren creolen en ragfijne goud vergulde kettingen.

Elke outfit kan je aanpassen naargelang jouw mood of gelegenheid. Laat je verleiden door onze kleuren en materialen van over de hele wereld: Rookkwarts uit italië, buffelhoorn uit Vietman, Lapis Lazuli uit Brazilië, etc.

Milou Jewelry is van jezelf houden.
Elke dag opnieuw!

Prijs kwaliteit

We zoeken naar de beste prijs-kwaliteit verhouding voor onze juwelen. We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals 925 zilver met 18K goud, (half) edelstenen, natuurlijk hoorn en handgemaakte soutache. Onze leveranciers komen vanuit alle windstreken om de mooiste materialen te garanderen. Van Madagascar tot Vietnam, van Frankrijk tot Italie

Inspirerend

We houden niet van massaproductie. Iedereen wil zich tenslotte kunnen onderscheiden en wil meedoen met de laatste nieuwe modetrends. Door ons uniek inkoopsysteem zorgen we voor een gevarieerd aanbod in juwelen wat met de mode en trends mee kan bewegen en tezelfdertijd wel zijn classy en chique uitstraling bewaard.

klantgericht

We vinden het belangrijk om juwelen te maken die jij mooi vindt en waar je blij van wordt. Daarom hechten we veel waarde aan feedback op aangekochte items of reacties op onze nieuwsbrief. We gaan voor 200% tevreden klanten. Heb je vragen, laat het ons weten. We zijn er voor je!

Bekijk ons online aanbod

Sharing is caring

Milou neemt je mee op inspiratie-ontdekkingstochten. Nieuwe steden, antieke marktjes, stylish people en new styles. Laat weten hoe jij jouw Milou pieces draagt.

Plaats jouw posts op facebook en instagram met:

#miloustudio

en inspireer anderen